Sözde ‘’Kent Güvenlik Yönetim Sistemi Yasa Tasarısı’’ ile 8 Ocak’ta yürürlüğe giren şehirlerimizi açık hava hapishanelerine çevirecek olan MOBESE sisteminin suçları önlemek için değil, toplumsal muhalefete karşı kullanılacağı aşikardır.
Yapılan araştırmalar, MOBESE kameralarının, suçları önlemede ciddi bir fonksiyonunun olmadığını ortaya koyarken, Kıbrıs’ın kuzeyinde ise Ankara’nın isteğiyle yerli işbirlikçileri tarafından yasallaştırılmıştır. 22 Ocak olaylarında, polis kameraları ile tespit edilen 9 saldırgan bulunmazken, MOBESE kameralarının asıl amacının sokağın özgürlükçü sesini susturmak olduğunu ortaya koymaktadır.
MOBESE kameralarının toplumsal muhalefeti baskı altına almasının yanı sıra, kameraların yerleştirildiği yerler, doğal ve tarihi değerlerimize zarar vermektedir. Her fırsatta, özellikle Girne bölgesinde, denizlerimiz, kıyılarımız, tarihi ve doğal güzelliklerimiz sermayeye peşkeş çekilirken, Girne antik limanının onlarca sorunu varken, buraya dikilen bu ucube direk aslında uygulanan politikaları ve eski eserler ile arkeolojik değerlerimize verilen değerin göstergesi olarak durmaktadır.
Bağımsızlık Yolu Girne Bölgesi olarak, öncelikle yaklaşık 500 yıllık antik limana dikilen bu direğin bir an önce sökülmesini ve tüm Girne’de yaşanan tarihi, arkeolojik ve doğal talanın sona erdirilmesini talep ediyoruz. Bu kent, ne beton bloklar ile doğayı talan edenlerin, ne de kumarhaneler ve kerhaneler ile her türlü yasadışılığı ve kirlenmişliği kentimize sokanlarındır.
Girne bizimdir.
Bu ucube direği de MOBESE kameralarını da istemiyoruz.
Bağımsızlık Yolu Girne Bölge Örgütü