Ya Özel Okul Ya Tarikat İkilemine Teslim Olmayacağız!

YA ÖZEL OKUL YA TARİKAT İKİLEMİNE TESLİM OLMAYACAĞIZ! KAMUSAL EĞİTİMİ SINIF MÜCADELESİYLE KAZANACAĞIZ!

Kamusal eğitim on yıllardan beridir istikrarlı bir saldırı altındadır. Gelen giden tüm hükümetler döneminde okullarımız bakımsız, altyapımız yetersiz, öğrencilerimiz ilgisiz, öğretmenlerimiz çaresiz bırakılmıştır. Özel okullar ve gerici örgütlenmeler lehine geriletilen kamusal-bilimsel-ücretsiz-laik ve kaliteli eğitim hakkımız artık cançekişme noktasına getirilmiş durumdadır. Öyle ki biraz imkanı olan ailelere özel okullar, yoksullaştırılan kitlelere de gerici örgütlenmeler, tarikatlar ve cemaatler dışında bir seçenek bırakılmayan noktaya varmış bulunuyoruz.

Ancak UBP-DP-YDP hükümeti bugün kamusal eğitime vurulan en rezil, en utanç verici darbeye imzasını atmayı başarmıştır. Tarihi aylar öncesinden belli olmasına rağmen, gerekli hazırlıklar tamamlanamadığı gerekçe gösterilerek, kamu okullarının açılışı bir hafta ertelenmiştir. UBP yöneticileri; çocuklarımıza, devlet okullarına evlatlarını emanet eden velilere ve bilimsel ve kamusal eğitim hakkımıza yaptığı bu utanmazca saldırıyla, artık halkımıza verecek zarardan başka hiçbir şeyi olmadığını kanıtlamıştır.

Kamu okulları dökülürken; velilerden kayıt parası, kıyafet parası, kırtasiye parası adı altında haraç toplayıp sonra özel okullara teşvik vermeye devam edenler; şimdi de özel okulları açıp, kamu okullarını kapattılar!

Geç saatlere kadar mesai yapmak zorunda kalan emekçi ailelerin çocuklarını yaz dönemlerinde ve öğleden sonraları gerici tarikatlara mahkum edenler; kamu okullarını bir haftalığına tamamen kapattılar.

Bu rezaletten, yarar sağlayanlar sadece paralı özel okullar ve emekçi çocuklarına bilimsel eğitim verilmesinden rahatsız olan gerici odaklar olmuştur. Halkın ezici bir çoğunluğu ise sosyal devletin en önemli unsurlarından birisi olan kamusal eğitimin düşürüldüğü utanç verici duruma haklı olarak tepki göstermektedir.

Emekçinin Partisi Bağımsızlık Yolu, bugün her iki öğretmen sendikamızın düzenlediği eylemlere bu düşüncelerle katılmıştır. Bağımsızlık Yolu Mali Sekreteri Münür Rahvancıoğlu, Mali Sekreter Yardımcısı Yalçın Ertugan ve Parti Meclisi üyesi Demre Coşkun öncülüğünde bir heyet KTÖS’ün TC Elçiliği önündeki eylemine katıldı. Aynı saatlerde Genel Sekreter Umut Ersoy, Eğitim Sekreteri Hasan çağın Tezbaşar, Basın Yayın Sekreteri Ömer Tatlısı ve PM üyesi Mustafa Batak öncülüğünde bir heyet de Külliye inşaatı önünde eylem yapan KTOEÖS ile dayanışma gösterdi.

Partimiz kamusal, bilimsel, ücretsiz, laik ve kaliteli eğitim hakkımızı kazanmak için emek eksenli bir bir sınıf mücadelesi dışında bir yol olmadığını vurgular. Rejim muhalefetinin, istifa çağrılarının hiçbir karşılığı olmadığını, bu yaşananların beceriksizlik değil bilinçli bir politika olduğunu hatırlatır. Ve mahkum edildiğimiz “ya özel okul ya tarikat” ikilemine verilebilecek tek yanıtın sınıf mücadelesi ile egemenlerden hesap sormak olduğunun altını çizer.

Kamusal Eğitim Haktır!

Sermayenin ve Gericilerin Oyununu Bozacağız!

Hayalden Gerçeğe, Sınıf Mücadelesi!